Robert Valdec

Robert Valdec

SLIJEDI LI 'ARRIVEDERCI EUROPA'?
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram

Italija, koja je najpogođenija epidemijom koronavirusa, nakon (i ako) što sve prođe, mogla bi biti sljedeća bivša članica EU!

Naime, zemlji u kojoj ljudi umiru od epidemije, iako je i službeno zatražila pomoć od EU istitucija, pomoć je stigla iz tri države – Rusije, Kine i sa Kube! U Češkoj je zaplijenjena pošiljka medicinskih maski poslanih u Italiju, a najnovija vijest šokirala je Talijane:

Poljska je zabranila prelet zrakoplovima koji Talijanima dovoze pomoć iz Rusije – objavila je Komsomolska Pravda, medijski partner portala normabel.com.

‘Poljske vlasti zabranile su prelet ruskim vojnim transportnim zrakoplovima u kojima je u Italiju upućena pomoć i medicinski timovi, kao ruski doprinos borbi protiv epidemije COVID-19’, donosi ‘Komsomolka’.
Zrakoplovi su stoga, umjesto najkraćom rutom – preko Bjelorusije, Poljske, Češke i Austrije – do Italije, bili prisiljeni letjeti tisuću kilometara dužom rutom – preko Crnog mora, Turske, Grčke i Albanije!

Kako je normabel.com već pisao, Talijani se još nisu oporavili od šoka koji je izazvala vijest o tome da su iz tvornice koja proizvodi testere na koronavirus, a kojih u Italiji kronično nedostaje, Amerikanci vojnim transportnim zrakoplovom iz Aviana odnijeli 500.000 tih testera ( po nekim izvorima i dvostruko više).

Sada, kada im u pomoć priskaču Kinezi, Kubanci i Rusi, Poljska, država koja je članica EU, zabranila je dopremu pomoći Talijanima preko svog zračnog prostora.

Stoga ne čude reakcije iz Italije u kojoj se skidaju zastave EU.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram