Iskrena zahvala intervencijskim službama i volonterima

normabel.com

normabel.com

Vatrogasci, policija, medicina, civilna zaštita, vojska, branitelji, navijači, volonteri
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram

I sami angažirani oko posljedica potresa u Zagrebu, nismo se previše bavili pisanjem. Sada kada je prilika – želimo izraziti iskrenu zahvalu svim intervencijskim službama, – vatrogascima, policiji, medicinskom osoblju, pripadnicima civilne zaštite, pripadnicima HV-a, braniteljskim i navijačkim udrugama i svim onim pojedincima koji su samoinicijativno postali dio intervencijskih službi kada je to najviše potrebno.

Također zahvaljujemo i onim drugim “haterskim” udrugama i pojedincima što se previše ne miješaju u stvari u kojima nisu korisni!

Iako su zlobnici na početku krize s korona virusom sugerirali da smo razjedinjena nacija koja nije u stanju zasukati rukave – svi mi zajedno smo im dobro dobro zatvorili usta – i to je važno – poslati poruku zlobnicima da nisu dobrodošli sa svojim objedama i manipulacijama. Bez obzira na spol, političko uvjerenje, seksualnu orijentaciju, godište ili nacionalnost – svi smo mi danas u istoj – potencijalno za život opasnoj situaciji – neka čovjek bude čovjeku čovjek, a ne vuk!

Također, bi željeli naglasiti da se u ovom osjećaju nesigurnosti ne zaboravi na obavezno socijalno distanciranje – ne zato jer je tako naredio vrh, nego zato jer tako svi postajemo volonteri i dio tih intervencijskih službi. Upozorite rodbinu, susjede, poznanike za koje primjećujete da vlastitu odgovornost za sigurnost svih nas, poglavito naših starijih stanovnika drže tehnički u svojim rukama, da se uzobilje, strpe i koncentriraju na prioritete.

Također – svim širiteljima lažnih i uznemirujućih vijesti – putem društvenih mreža ili bilo kojeg drugog načina online komunikacije proučujemo, od danas pokrećemo posebnu rubriku pod nazivom “Disturbed hall of shame” – pod hashtagom #DHShame – i svaku javnu objavu na koju naiđemo – screenshotamo i objavljujemo trajno – pritom ne skrivamo imena i fotografije – jer ono što je Vama zabava – nekome je teška trauma!

Čuvajte sebe i druge!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram

*** UPOZORENJE: Sadržaj vaših komentara kao i naziv vaših profila pri komentiranju je javno vidljiv.

Autor komentara sam odgovara za sadržaj komentara.
Normabel.com kao niti članovi tima koji radi na sadržajima Normabel.com portala nisu odgovorni za sadržaje komentara korisnika portala.
Svi komentari mogu biti moderirani ako na bilo koji način potencijalno GRUBO krše opća pravila ponašanja ili zakonske odredbe (vrijeđanje, diskriminacija – prijetnje i sl. pozivanje na počinjenje nasilja ili kaznenih djela i dr.)