Mitrovica info donosi: ŠID | Srbija – radikalni pojedinci druge prisiljavaju na sudjelovanje u vjerskim obredima

Robert Valdec

Robert Valdec

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram

Kada sam prije nekoliko dana ‘upao’ u prihvatni centar ‘Adaševci’ kod Šida, na samo koji kilometar od granice s Hrvatskom, neugodno iskustvo imao sam samo s jednim zaposlenikom srpskog ‘Komesarijata za izbeglice’ koji je bio dežuran u centru, dok su mi srpski policajci velikodušno pomogli, čak i brinuli o mojoj sigurnosti. Te večeri situacija u prihvatnom centru bila je relativno mirna. Oko tisuću migranata, koliko ih je tamo smješteno, mahom Pakistanaca i Afganistanaca, čekalo je u redu za večeru ili su se ‘igrali’ sa svojim smartphone-ovima planirajući kako se ilegalno prebaciti preko granice u Hrvatsku. No ove noći mi je iz Srbije stigla zanimljiva poruka i tekst s lokalnog portala ‘mitrovica.info’.

Izgleda da sam se na vrijeme vratio doma.

Kako prenosi Mitrovica Info – u centru Adaševci iz kojeg smo izvještavali prošli tjedan došlo je do organizacije štićenika centra – kojom prilikom kroz organizirano klanjanje i uzvikivanje “Allahu Akbar” pokušavaju fizički prisiliti i ostale štićenike centra na sudjelovanje u vjerskom obredu .

Nekolicina ih snima obred mobitelom.

Kliknite za cijeli članak

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram

*** UPOZORENJE: Sadržaj vaših komentara kao i naziv vaših profila pri komentiranju je javno vidljiv.

Autor komentara sam odgovara za sadržaj komentara.
Normabel.com kao niti članovi tima koji radi na sadržajima Normabel.com portala nisu odgovorni za sadržaje komentara korisnika portala.
Svi komentari mogu biti moderirani ako na bilo koji način potencijalno GRUBO krše opća pravila ponašanja ili zakonske odredbe (vrijeđanje, diskriminacija – prijetnje i sl. pozivanje na počinjenje nasilja ili kaznenih djela i dr.)