Španjolski senat jednoglasno podržao Sjevernu makedoniju kao 30. članicu NATO-a

normabel.com

normabel.com

Španjolci posljednji dali zeleno svjetlo S. Makedoniji
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram

SKOPJE – Španjolski senat jednoglasno je izglasao protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije u NATO javlja European Western Balkans.

Glasanje je obavljeno na daljinu zbog epidemije COVID-19, a makedonski ministar vanjskih poslova Nikola Dimitrov zahvalio je španjolskoj što je unatoč ovako nezavidnoj situaciji oko pandemije ovo pitanje stavila na dnevni red senata. Nakon potpisivanja, Španjolska postaje posljednja zemlja čija je suglasnost bila potrebna kako bi Sjeverna Makedonija postala punopravna članica NATO saveza.

S. Makedonija punih 30 godina čeka ulazak u savez i jučer 17.03.2020. su napokon zaokružili sve potrebne uvjete kao i pristanak svih ostalih članica.

Za one koji žele znati više

Sjeverna Makedonija je četvrta od 6 bivših jugoslavenskih država koje ulaze u NATO pakt nakon njena raspada i stvaranja demokratskih okolnosti. Uz Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru, izvan NATO saveza trenutačno su ostale Bosna i Hercegovina i Srbija od bivših jugoslavenskih zemalja.

izvor: European Western Balkans

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram

*** UPOZORENJE: Sadržaj vaših komentara kao i naziv vaših profila pri komentiranju je javno vidljiv.

Autor komentara sam odgovara za sadržaj komentara.
Normabel.com kao niti članovi tima koji radi na sadržajima Normabel.com portala nisu odgovorni za sadržaje komentara korisnika portala.
Svi komentari mogu biti moderirani ako na bilo koji način potencijalno GRUBO krše opća pravila ponašanja ili zakonske odredbe (vrijeđanje, diskriminacija – prijetnje i sl. pozivanje na počinjenje nasilja ili kaznenih djela i dr.)