Srpska policija lovi migrante i vodi u karantene

Robert Valdec

Robert Valdec

IZVANREDNO STANJE ZBOG KORONAVIRUSA
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram

Pravila o ‘samoizolaciji’ drže se svi razumni ljudi. Zato da zaštite druge od sebe, ako su slučajno zaraženi, sebe od drugih, kako se ne bi zarazili kojim slučajem, ali i zbog kaznenih odredbi za njeno kršenje koje se razlikuju od države do države.

No migranti koji su u posljednjih pet godina preplavili europske gradove, u pravilu se ne drže nikakvih pravila – od onih koja uređuju prelaske državnih granica, nošenja ispravnih osobnih dokumenata, a mnogi krše i brojne druge zakone. Stoga je pravilo o ‘samoizolaciji’ zbog pandemije koronavirusa tek jedno od mnogih koje zanemaruju. No dok iz Njemačke stižu vijesti da su u nekim centrima za tražitelje azila izbile pobune, da su štićenici prijetili i paležom objekata,  u susjednoj su Srbiji ipak još uvijek nešto manje agresivni iako se ni tamo neki ne ćele pridržavati mjera koje su propisane i za civilno stanovništvo.

Tako se na video isječku koji je postao viralan šireći se twitterom može vidjeti policijska akcija prilikom koje su srpski policajci uspjeli vezati i u karantenu odvesti dvoje nediscipliniranih migranata.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram

*** UPOZORENJE: Sadržaj vaših komentara kao i naziv vaših profila pri komentiranju je javno vidljiv.

Autor komentara sam odgovara za sadržaj komentara.
Normabel.com kao niti članovi tima koji radi na sadržajima Normabel.com portala nisu odgovorni za sadržaje komentara korisnika portala.
Svi komentari mogu biti moderirani ako na bilo koji način potencijalno GRUBO krše opća pravila ponašanja ili zakonske odredbe (vrijeđanje, diskriminacija – prijetnje i sl. pozivanje na počinjenje nasilja ili kaznenih djela i dr.)