Tanzanija odbija cijepljenje – hoće li, slučajno, uskoro izbiti nemiri i u toj zemlji?

Robert Valdec

Robert Valdec

U Bjelorusiji su, zacijelo potpuno nevezano uz neuvođenje 'mjera' ljetos izbili protuvladini prosvjedi i izazvana je uvozna kriza u državi. Nakon odbijanja nabave cjepiva, možda se, slučajno, zakomplicira i u Tanzaniji?
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram

Ministrica zdravstva Tanzanije Dorothy Gwajima još je 01. veljače priopćila kako ta država ne treba cjepiva niti ne planira nikakve narudžbe, na zaprepaštenje Billa i Melinde Gates, te njihovih satelitskih organizacija.
Ministrica je objasnila kako je Tanzanija sigurna zemlja i samo upozorila stanovnike na važnost održavanja higijenskih navika poput češćeg pranja ruku, konzumiranja zdrave, prirodne hrane kojom zemlja obiluje.

Turistička sezona u Tanzaniji nije propala unatoč ‘pandemiji’


Tanzanija, u kojoj živi 60-ak milijuna stanovnika, jedna je od tek nekoliko koja se obila podvrgnuti ‘korona-histeriji’, ali i jedna od rijetkih koja javno ne objavljuje podatke o zaraženima, oboljelima i umrlima.
Još u ožujku prošle godine predsjednik Tanzanije odbio je mjere lockdown-a i ohrabrivao stanovništvo da nastavi s normalnim životom i radom.
No nakon javne, službene objave kako Tanzanija odbija kupovati cjepiva i cijepiti svoje građane, stvari bi se mogle zakomplicirati.

John Mangufi, ‘tvrdoglavi’ predsjednik Tanzanije


Naime, poznat je slučaj Bjelorusije koja također nije podlegla ‘korona-histeriji’, upropastila svoje gospodarstvo nametnutim zatvaranjima, a unatoč tome ‘korona-brojke’ su joj u velikom neskladu sa, na zapadu nametnutim standardima. Naime, Bjelorusija koja ima tri puta više stanovnika od Hrvatske, od početka ‘pandemije’ bilježi tek neznatno veći broj COVID-19 pozitivnih osoba od nas: 277 naspram ‘naših’ 249 tisuća. Osim toga, još je šokantniji podatak kako je ukupan broj umrlih u Bjelorusiji, koja ima tri puta više stanovnika od Hrvatske istovremeno ima gotovo tri puta manje umrlih od koronavirusa!
U Bjelorusiji je, naime, zabilježeno prema relevantnim podacima, 1903 smrtna slučaja, dok je u Hrvatskoj prema istim izvorima umrlo 5420.
I jedni i drugi podaci dolaze iz istih izvora: ‘COVID-19 Data Repository by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University’ i ‘Wikipedijie’, te se svakodnevno ažuriraju.
Posve slučajno, naravno, potpuno nevezano uz odbijanje uvođenja strogih ‘protupandemijskih mjera’, ljetos su u Bjelorusiji započeli nemiri, žestoki prosvjedi protiv aktualne vlasti koju se želi protuustavno zamijeniti ‘prozapadnim kandidatima’ koji bi, naravno opet, posve slučajno, bili puno kooperativniji u brobi protiv zlog virusa.

Naravno, potpuno nevezano uz bjelorusko odbijanje uvođenja ‘pandemijskih’ mjera, u toj su zemlji ljetos izbili nemiri

Što bi se u skoro vrijeme, posve slučajno i potpuno nevezano za odbijanje uvoza cjepiva, moglo početi događati u Tanzaniji, brižljivo ćemo pratiti. Za svaki slučaj.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram